„Образованието е право за секое дете и критична можност. За децата и адолесцентите ширум светот, тоа е клучот за живот со помала сиромаштија, подобро здравје и зголемена способност да ја земат иднината во свои раце. За децата во движење кои доаѓаат во Велика Британија, образованието е една од првите и најкритичните услуги до кои им е потребен пристап '.

TLP е финансиран од добротворната организација Хенри Смит преку грантот за предизвик за натпревар во заедницата.

TLP Обезбедува часови по англиски јазик (ESOL) преку зумирање на бегалци без придружба и баратели на азил на возраст од 16-21 година. Обезбедува високо квалитетна настава што секојдневно ја доставуваат квалификувани тутори на своите ученици со јасни цели и насоки за прогресија.

„Релевантно образование“, акредитирани курсеви и квалификации кои ги исполнуваат различните потреби на учениците. Курсевите вклучуваат: ESOL (до ниво 2), Англиски функционални вештини и математика (до ниво 2), Државјанство.

Младите луѓе што ќе присуствуваат на ова, исто така, ќе можат да пристапат до нашиот BHUMP проект за емоционална поддршка и неговите курсеви за самостојно движење преку Интернет.

Во моментов, сите часови / часови се преку зумирање поради COVID пандемијата. Меѓутоа, кога ситуацијата ќе се промени и ќе биде безбедно да се стори тоа, ние ќе ги комбинираме и традиционалното предавање / учење во училница засновано на место со можност за интеракција преку Интернет (мешано учење) за да обезбедиме дека сè уште можеме да пристапиме до најранливите

Барате можност за волонтирање?

Ако сакате да се вклучите во TLP, постојат можности за волонтирање преку Интернет за волонтери во ESOL и математика. Со волонтирање како Учител, ќе направите вистинска разлика во животот на ранливите млади бегалци без придружба и баратели на азил. Обука и трошоци ќе бидат обезбедени. Ако сакате да станете волонтер од TLP, (кликнете на врската овде - врска до волонтерски улоги) за дополнителни информации за нашите улоги волонтери.

Дознај повеќе

Те молам 

 ако сакате да дознаете повеќе.

Те молам 

 да аплицираат за улогата