За нас

Групата за поддршка на бегалците Хилингдон (ХРСГ) е регистрирана добротворна организација. Основани сме во 1996 година со основна цел да им посакаме добредојде и да обезбедиме грижа и практична поддршка на младите баратели на азил без придружба и бегалци на возраст од 16-21 година кои живеат во лондонската населба Хилингдон. Работиме со млади луѓе без придружба до 25-годишна возраст доколку продолжат да бидат поддржани од социјалните служби како лица кои ја напуштаат грижата. Нудиме поддршка на барателите на азил без придружба и бегалците од сите потекла и религии. Работиме во тесна соработка со други групи во заедницата и други доброволни и законски организации со цел да ги заштитиме и промовираме правата на сите баратели на азил и бегалци.

Изјава за мисија

Надеж, достоинство и зајакнување

BHUMP

Главниот фокус на нашата работа е преку проект наречен BHUMP (Проект за пријателство со Хилингдон без придружба на малолетници), основан во 2005 година. интеграција во заедницата. Ние сме многу горди што успеавме да го спроведеме овој проект 15 години во тесно партнерство со социјалните услуги Хилингдон, кои обезбедуваат огромно мнозинство од првичните препораки на млади луѓе.

Кога овие екстремно ранливи млади луѓе ќе бидат испратени до нас, ние им нудиме официјален состанок за проценка еден на еден, поставуваме основни основи и прилагодуваме сеопфатна индивидуална мапа на патот за мерење на нивниот напредок. Ние редовно следиме, со неделни или месечни состаноци за да се обезбеди исполнување на напредокот. Ова создава редовен извор на поддршка и структурирано водство за да ги спроведе низ нивната тешка транзиција

Станете волонтер

Волонтирајте се со нас и поддржете не во помагањето на младите бегалци да ги обноват своите животи. Дознајте повеќе за тоа како можете да развиете нови вештини и да направите разлика во вашата заедница, поддржувајќи нè во помагањето на младите бегалци да ги обноват своите животи