Rreth Nesh

The Hillingdon Refugee Support Group (HRSG) is a registered charity . We were established in 1996 with the prime objective of welcoming and providing care and practical support to young unaccompanied asylum seekers and refugees aged 16-21 who reside in the London Borough of Hillingdon. We work with unaccompanied young people up to the age of 25 if they continue to be supported by social services as care leavers. We offer support to unaccompanied asylum seekers and refugees from all backgrounds and religions. We work in close association with other community groups and other voluntary and statutory organisations in order to protect and promote the rights of all asylum seekers and refugees.

Deklarata e misionit

Shpresa, Dinjiteti dhe Fuqizimi

BUMP

Fokusi kryesor i punës sonë është përmes një projekti të quajtur BHUMP (Befriending Hillingdon Unaccompanied Minors Project) i cili është themeluar në 2005. BHUMP ofron trajnim të strukturuar, mbështetje praktike dhe emocionale për të rinjtë posaçërisht për të adresuar çështjet e izolimit dhe shëndetit mendor dhe për të ndihmuar integrimi i komunitetit. Ne jemi shumë krenarë që kemi qenë në gjendje ta drejtojmë këtë projekt për 15 vjet në partneritet të ngushtë me Shërbimet Sociale Hillingdon të cilët ofrojnë shumicën dërrmuese të referimeve fillestare të të rinjve.

Kur këta të rinj jashtëzakonisht të prekshëm referohen tek ne, ne u ofrojmë atyre një takim zyrtar vlerësimi një-për-një, vendosim linjat bazë dhe përshtatim një hartë individuale gjithëpërfshirëse për të matur progresin e tyre. Ne ndjekim rregullisht, me takime javore ose mujore për të siguruar arritjen e progresit. Kjo krijon një burim të rregullt të mbështetjes dhe udhëzimeve të strukturuara për t'i kryer ato gjatë tranzicionit të tyre të vështirë

Bëhuni vullnetar

Vullnetarisht me ne dhe na ndihmoni për të ndihmuar refugjatët e rinj për të rindërtuar jetën e tyre. Zbuloni më shumë rreth mënyrës se si mund të zhvilloni aftësi të reja dhe të bëni një ndryshim në komunitetin tuaj duke na mbështetur në ndihmën e refugjatëve të rinj për të rindërtuar jetën e tyre